News

2017. April 25.

Egy magyar cég is helyet kapott Európa leggyorsabban fejlődő 1000 cége között. A győri székhelyű Attrecto mobil alkalmazásokat fejleszt és hetven munkatársat alkalmaz.

Forrás: napi.hu teljes cikk >>
Forrás: http://hvg.hu teljes cikk >>

2017. April 12.

Team as a Service – Turnkey Web- and Mobile Development Resources for your specific needs

Due to the digital revolution driving global economy, there is a shortage of skilled and reliable web- and mobile software developers globally. According to a European Commission report, by 2020, 900,000 qualified ICT professionals will be missing from the market in Europe alone, whereby demand for skilled developers will be likely even higher in the USA.

2016. December 14.

Amíg valakinek nem kell szembesülnie a kíméletlen diagnózissal, bele sem gondol, hogy bizonyos rákfajták kezelésénél sokszor a szakorvosok sem feltétlenül tudják, hogy milyen módszerrel lehet úgy felvenni a harcot a gyilkos kórral, hogy a lehető legnagyobb legyen a siker esélye.

Forrás: nlcafe.hu teljes cikk >>

2016. November 7.

Az interim klinikai vizsgálati adatok nagyon biztatóak, az esetek döntő többségében meg tudtuk jósolni, hogy az adott terápia hatékony lesz-e a daganatos betegek kezelésére – mondja a KamaraOnline-nak adott interjúban Erdős Attila, a Humeltis Kft. ügyvezető igazgatója.

Forrás: kamaraonline.hu Teljes cikk >>

2016. November 3.

The Deloitte Technology Fast 50 in Central Europe is a programme that recognises and profiles fast growing technology companies in the region. The programme, which is now in its 17th year, ranks the 50 fastest growing public or private technology companies.

Forrás: deloitte.com: teljes cikk >>

2016. November 1.

Miközben a sejtfiatalodásért elsődlegesen felelős folyamat azonosításáért néhány hete orvosi Nobel-díjat kapott egy japán kutató, addig egy szegedi laboratóriumban egészen elképesztő eredményekre jutottak. Sikeres kísérlettel bizonyították: nemcsak, hogy képesek indukálni és meghosszabbítani a sejtek fiatalodási képességét, de ezzel több tucat olyan öregkori betegség megelőzésére és kezelésére is képesek, mint a rák egyes fajtájai, az Alzheimer-kór vagy az izomsorvadás.

2016. October 18.

Magyar kutatók – az idei orvosi Nobel-díjat elnyerő japán professzor által kutatott autofágia (sejtes önemésztés) folyamatot munkára fogva – képesek lehetnek számos öregkori betegség kialakulását késleltetni, illetve a már kialakult kórképet gyógyítani. Ha a módszer működik, annak rendkívüli társadalmi hatásai lehetnek. Az ELTE TTK Genetikai Tanszékének vezetőjével beszélgettünk.

Forrás: NLCafe.hu: teljes cikk >>

2016. October 9.

Rák, Alzheimer kór, cukorbetegség és vagy tucatnyi öregkori betegség, ami jelentősen lerövidítheti az ember életét. Múlt időbe tehetjük mindet, ha célegyenesbe jut a munka, amit az idén orvosi Nobel-díjjal elismert japán tudós, Oszumi Josinori indított el.

Forrás: 24.hu: teljes cikk >>

2016. August 24.

Az öregedési folyamat lassítása és egyes betegségek gyógyítása között összefüggés áll fenn. A magánbefektetők és az X-Ventures Alfa Kockázati Tőkealap alapította Velgene Biotechnologiai Kutató Kft. kutatói abból indultak ki, hogy a sejtek rendelkeznek egy olyan képességgel, hogy a számukra már nem szükséges, illetve káros anyagokat újrahasznosítsák vagy lebontsák, ez az úgynevezett autofágia (sejtek önemésztése) nevű folyamat. A sejten belül felhalmozódó káros molekulák felelősek ugyanis elsősorban az időskori betegségek - így az Alzheimer- és a Parkinson kór - kialakulásáért.

2016. July 20.

A Pécsi Tudományegyetem Gyógyszerészi Biotechnológia Tanszékén Dr. Pongrácz Judit professzor tanszékvezető csoportja megkezdte – Magyarországon először – a 3D-s emberi szövetnyomtatást, amellyel elérhető akár az is, hogy egyénre szabott szövettenyészetek felhasználásával biztosítsuk az utat a betegségek megértéséhez és gyógyításához. A professzor asszonnyal a már-már futurisztikus, jövőbe mutató technológiáról beszélgettünk.

Hibás link: Forrás: 168 óra : teljes cikk >>

2016. May 3.

Szentirmai-Joly Zsuzsanna textiltervező iparművész, a Laokoon szövet feltalálója. Formatervezési nívódíjjal is elismert találmánya attól különleges, hogy a szövet vetületei el tudnak csúszni egymáson, így az egyszerű téglalapszabású szövet szabás nélkül formálható, játékosan, a felhasználó számára szabadon variálható módon.

Forrás: magyart.blog.hu : teljes cikk >>

2015. December 16.

Öt éve „Győr büszkesége” az Attrecto állandó jelzője, de ők ezt még mindig nem merik elhinni. A mobilmegoldásokat fejlesztő vállalkozás egy üzleti kudarcnak köszönheti a szakmai sikerét, és azt is, hogy a világ top 10 cége között is akad ügyfele. Az alapítókkal beszélgettünk.

Forrás: Üzletrész : teljes cikk >>

2015. April 20.

A táplálékkiegészítő-piacon 240 millió forintos befektetést vállalt az X-Ventures Alpha kockázati tőkealap kezelő Zrt., ennek köszönhetően ősszel új szereplő érkezik a magyar étrend-kiegészítő piacra.

Forrás: HVG.hu : teljes cikk >>

2014. April 28.

Áttörést hozhat a hazai találmány a személyre szabott orvoslásban -3D-s mesterséges tüdőszövetbe fektet a kockázati tőkealap  sajtóközlemény megjelenései

Cím : Tüdőbetegeknek segít a 3D
Kiemelés : "...gyógyászatban, és lehetővé teszi a környezeti veszélyek, például a légszennyezés hatásának elemzését. Az egész világon újdonságnak számító technológiába az X-Ventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. összesen 175 millió forintot fektet. Magyar tudós fejlesztette ki az első 3D-s mesterséges tüdőszövetet, amely..."

2014. April 10.

Magyar technológiai start-up: papírszámlából elektronikus adat automatikusan - Az adatfeldolgozást és –tárolást is forradalmasítja a Számlaközpont új fejlesztése sajtóközlemény megjelenései 

2013. September 24.

A múlt héten megrendezett londoni 100% Design kiállításon a Laokoon Design nyerte a Mix magazine fődíját a Márka újdonság kategóriában. Az egyedi szövésű, különleges, mozgó textíliáért, és az ebből készült Laokoon állólámpáért korábban már megkapták a rangos, stuttgarti Blickfang formatervezési kiállítás arany díját.

2013. September 23.

Rangos nemzetközi elismerésben részesült a mozgó szövetet kifejlesztő Laokoon Design Kft. A magyar startup cég az egyedi szövésű textíliájáért, illetve az ennek felhasználásával készült Laokoon állólámpáért megkapta a stuttgarti Blickfang formatervezési kiállítás arany díját. Szentirmai-Joly Zsuzsanna, a mozgó szövet feltalálója, mintegy kétszáz tervezőt előzött meg Európa egyik legrangosabb szakmai seregszemléjén -értesült az OGH Hírügynökség.

2013. August 16.

A leleményes vállalkozó, ha nem jut banki hitelhez vagy más forráshoz, akkor a kockázati tőkealapokhoz fordul. Náluk van pénz bőven: a Jeremie-programban 130 milliárd forint vár arra, hogy gazdára találjon!

2013. May 5.

Robbanásszerű fejlődés előtt áll a hazai mobilinternetezés, amely évente 300 százalékkal növekszik. E folyamat egyik nagy nyertese lehet a kisvállalati szektor. Az okostelefonon sikerrel információt találók több mint fele ugyanis vevő lesz, ami a vásárlóerő általános hiánya miatt akár kitörési pontot is jelenthet.